Antena 3 CNN Actualitate Social O olteancă s-a îndrăgostit de cultura maghiară: "Mi-aș dori o societate în care copiii români și maghiari să-și fie aproape"

O olteancă s-a îndrăgostit de cultura maghiară: "Mi-aș dori o societate în care copiii români și maghiari să-și fie aproape"

O olteancă s-a îndrăgostit de cultura maghiară: "Mi-aș dori o societate în care copiii români și maghiari să-și fie aproape"
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Sep 2017   •   12:45

Roxana Tudor născută la Băilești,  a locuit în Turceni până la terminarea liceului, a urmat facultatea la Craiova și trăiește în București de șapte ani și jumătate.

Aproximativ 35 de ani nu a știut nimic despre cultura maghiarilor. Odată cu descoperirea lui Zámbó Jimmy, regele hiturilor din Ungaria anilor '90, aceasta a făcut cunoștință cu "un soi de tânguire-mângâiere în sunetul unei limbi pe care n-o auzisem niciodată așa".

Potrivit pressone.ro, un accident nefericit a trimis-o pe un pat de spital. Spune că, într-un fel, muzica aceea a vindecat-o. Când și-a revenit, și-a propus să învețe limba maghiară, în ciuda mirării dezaprobatoare a cunoscuților și a dificultăților practice.

Doi ani mai târziu, se declară fascinată de universul pe care l-a descoperit și se prezintă ca fiind "o inimă maghiară fără rețineri".

Despre implozia micilor de la Odorheiu Secuiesc, nimic.

"Îmi doresc o societate în care copiii români și maghiari să-și fie aproape, cunoscându-se în toată splendoarea culturilor care îi conțin, construind, dezvoltând, zâmbind împreună".

×
Subiecte în articol: cultura accident muzica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close