Antena 3 CNN Actualitate Social Combinație letală! O tânără de 31 de ani din Botoșani, la un pas de moarte după ce a consumat acest lucru

Combinație letală! O tânără de 31 de ani din Botoșani, la un pas de moarte după ce a consumat acest lucru

O tânără de 31 de ani din Botoșani, care locuiește în Iași cu iubitul său, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a făcut o combinație fatală.

Combinație letală! O tânără de 31 de ani din Botoșani, la un pas de moarte după ce a consumat acest lucru
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Iun 2020   •   13:11

Fata a ajuns la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași, după ce a luat drogul gama-hidroxibutirat, cunoscut și ca drogul violului, cu alcool. 

Cel care a solicitat ambulanța a fost iubitul femeii. 

"Pacienta locuiește în Iași, împreună cu prietenul ei. De altfel, prietenul a fost cel care a solicitat ambulanța, declarând că femeia era deja comatoasă. Diagnosticul este intoxicație voluntară acută cu gama-hidroxibutirat și etilism acut. A fost internată de urgență la Clinica de Medicină Internă", a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU/SMRD Iași.

Ce este drogul gama-hidroxibutirat sau GHB

Drogul GHB - acidul gama hidroxibutiric (ecstasy lichid), este cunoscut, mai degrabă, sub numele de „drogul violului".

Potrivit specialiştilor, dependenţa de gama-hidroxibutirat este o stare clinic recunoscută, cu un potenţial sindrom de sevraj acut atunci când drogul este întrerupt brusc, după un consum regulat sau cronic. Există dovezi că dependenţa fizică poate apărea la consumatorii care utilizează drogulul în scop recreaţional, fiind înregistrate cazuri de simptome de sevraj la încetarea consumului de GHB şi precursori ai acestuia.

Consumul de GHB, ale cărui complicaţii pot fi greu de recunoscut în cazuri de urgenţă, poate duce la nelinişte, atacuri de anxietate, insomnie, transpiraţie, tahicardie şi hipertensiune. Pacienţii în sevraj pot dezvolta, de asemenea, psihoză şi delir.

×
Subiecte în articol: drogul violului

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close