Antena 3 Actualitate Social ORA DE IARNĂ 2018. România trece la ora de iarnă. Cum ne poate afecta schimbarea. „În fiecare an ajung oameni la urgențe cu multe afecțiuni”

ORA DE IARNĂ 2018. România trece la ora de iarnă. Cum ne poate afecta schimbarea. „În fiecare an ajung oameni la urgențe cu multe afecțiuni”

26 Oct 2018   •   11:33
ORA DE IARNĂ 2018. România trece la ora de iarnă. Cum ne poate afecta schimbarea. „În fiecare an ajung oameni la urgențe cu multe afecțiuni”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

ORA DE IARNĂ 2018. Duminică trecem la ora de iarnă. Astfel, ora 4.00 dimineaţa va deveni ora 3.00. Schimbarea ne poate afecta sănătatea, spun medicii, de la tulburări ale somnului şi poftei de mâncare la stări de angoasă sau pierdere a concentrării. 

ORA DE IARNĂ 2018. „În fiecare an ajung oameni la urgențe cu multe afecțiuni. Cei mai mulți se adaptează cam în două săptămâni, în funcție de individ. Unele modificări sunt periculoase, risc de infarct cu 5-10 la sută mai mare în primele trei zile de la schimbare, tinerii activi profesional, risc de suicid la depresivi. Nu neglijați modificările de somn, tensiune, memorie, dereglările afective etc.

ORA DE IARNĂ 2018. Sub simptome minore pot fi boli grave. Se reduce ziua și e întuneric, la cei vulnerabili sunt modificări importante, pot crea disconfort, dar dacă e frumos, faceți mișcare, plimbări, mâncați multe fructe și legume, așa veți trece ușor peste schimbări”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, pentru Antena 3. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close