Antena 3 CNN Actualitate Social Poiect de lege, aprobat de Senat: Perturbarea liniştii în blocuri, pedepsită cu amendă contravenţională

Poiect de lege, aprobat de Senat: Perturbarea liniştii în blocuri, pedepsită cu amendă contravenţională

Poiect de lege, aprobat de Senat: Perturbarea liniştii în blocuri, pedepsită cu amendă contravenţională
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Mar 2018   •   16:57

Senatul a aprobat miercuri, cu 80 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege al USR potrivit căruia perturbarea liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile între orele 7.00 - 14.00 şi 16.00 - 23.00, se pedepseşte cu amendă contravenţională de până la 1.500 de lei.

Pe acest proiect de lege, Guvernul a emis un punct de vedere negativ, afirmând că "modalitatea de calcul al nivelului de presiune acustică este nepotrivită, în contextul în care la apariţia organelor de ordine publică solicitate prin apelul 112 astfel de activităţi încetează".

Proiectul prevede că se constituie contravenţie "tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile cu funcţiuni echivalente locuirii, între orele 7.00-14.00 şi 16.00-23.00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 db, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate, în cameră indicată de această, cu ferestrele închise, că urmare a producerii de zgomote, larmă, strigăte, ţipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui apărat, obiect ori instrument muzical".

Astfel, pentru încălcarea acestor dispoziţii, se vor da amenzi de până la 1.500 de lei şi există posibilitatea majorării cu jumătate a limitelor amenzilor în cazul repetării contravenţiilor. Forul decizional este Camera Deputaţilor, scrie News.ro.

 

×
Subiecte în articol: proiect de lege
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close