Antena 3 CNN Actualitate Social Primarul care vrea să umple comuna de copii

Primarul care vrea să umple comuna de copii

Primarul care vrea să umple comuna de copii
13 Aug 2015   •   12:57

Un primar din Mureş, disperat că natalitatea este în continuă scădere, a cautat oameni nevoiaşi cu mulţi copii pe care i-a convins să vină la el în comună. Prima familie numeroasă se va muta deja în casă nouă în acest week-end. Primarul şi-a pus la bătaie salariul pe un an de zile şi şi-a convins consilierii să-i urmeze exemplul pentru a întineri comuna.

Doi soţi din Lupeni vor începe de-acum o viaţă nouă. În ultimii ani au trăit doar din pensia bărbatului, un venit modest după zeci de ani petrecuţi în mină. Şi insuficient pentru a asigura un trai decent celor nouă copii pe care-i au împreună. Propunerea primarului din Tăureni i-a convins să lase totul în urmă şi să se mute la zeci de kilometri distanţă.

Iar edilul luptă cu toate forţele să asigure toate condiţiile noilor veniţi. Le-a făcut rost de o gospodărie încăpătoare şi şi-a pus la bătaie salariul pe un an întreg pentru plata chiriei.

Primarul şi-a convins chiar şi consilierii şi sătenii din comună să se implice în acest proiect. Alţi consilieri renunţă la indemnizaţiile lor timp de trei luni pentru a acoperi cheltuielile pentru reparaţii şi igienizarea casei.

În gospodărie se fac deja ultimele pregătiri pentru mutarea celor 11 oameni. Localnicii lucrează cot la cot cu edilul şi consilierii săi.

Primarul din Tăureni a identificat alte 14 case părăsite pe care vrea să le cumpere şi să le doneze unor familii nevoiaşe. Edilul speră ca, în acesl fel, să reînvine comuna şi să o umple de copii.

×
Subiecte în articol: copii comuna natalitate mures
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close