Antena 3 CNN Actualitate Social Primii oameni care au cucerit un vârf sălbatic din Himalaya sunt români. Trimite-le un mesaj de felicitare!

Primii oameni care au cucerit un vârf sălbatic din Himalaya sunt români. Trimite-le un mesaj de felicitare!

Primii oameni care au cucerit un vârf sălbatic din Himalaya sunt români. Trimite-le un mesaj de felicitare!
09 Noi 2016   •   00:47

Alpiniştii Zsolt Torok şi Vlad Căpuşanu sunt primii oameni care au urcat pe „Peak 5“, un vârf din Himalaya, cu altitudinea de 6.374 metri. Traseul până la vârf ar putea purta numele de „Romanian Flame“. Cei doi aterizează, vineri, la ora 11.00 pe Otopeni.

Zsolt Torok şi Vlad Căpuşanu sunt doi alpinişti români care au reuşit recent performanţa de a călca acolo nu a călcat picior de om: pe vârful „Peak 5“ (6.374 metri) din Himalaya. Mihai, un prieten al celor doi alpinişti, a povestit pentru „Adevărul“ cum Zsolt l-a sunat după cucerirea vârfului de pe telefonul-satelit, scrie adevarul.ro.

„Înainte să începem urcarea, Vlad a discutat aici cu un localnic din satul Yangri Kharka, un om care cunoaşte foarte bine munţii din zonă. Noi ştiam că guvernul nepalez a început să permită ascensiunile pe acest vârf în 2003, cu ocazia jubileului de 50 de ani de la prima urcare pe Everest - atunci au fost deschise către ascensiuni 50 de vârfuri virgine din Nepal. Ei, bine, acest localnic ne-a spus că în aceşti 13-14 ani de când vârful a fost permis, nu mai puţin de 7 expediţii au încercat să-l urce - expeditii mari, care au angajat Sherpa şi multe resurse - şi nicio expediţie nu a reuşit să urce pe vârf. Consider că asta face reuşita noastră cu atât mai valoroasă“, i-a spus Zsolt.

×
Subiecte în articol: himalaya alpinisti
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close