Antena 3 CNN Actualitate Social Profesorul de sport din Alba Iulia își atingea indecent elevele și le jignea odios. Bărbatul a fost trimis acum în judecată. Detalii scandaloase din dosar 

Profesorul de sport din Alba Iulia își atingea indecent elevele și le jignea odios. Bărbatul a fost trimis acum în judecată. Detalii scandaloase din dosar 

Profesorul de sport din Alba Iulia își atingea indecent elevele și le jignea odios. Bărbatul a fost trimis acum în judecată. Detalii scandaloase din dosar 
Sursa foto: Foto: adevarul.ro
27 Mar 2019   •   11:16

Profesorul de sport din Alba Iulia își atingea indecent elevele și le jignea odios. Bărbatul a fost trimis acum în judecată. Iar detalii scandaloase din dosar au ieșit la iveală.

Scandalul de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia a izbucnit în urmă cu 1 an de zile. Mai mulţi părinţi ai unor elevi au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică, Viorel Oargă, pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri. Poliţia şi Parchetul s-au sesizat în legătură cu situaţia de la şcoală şi au demarat cercetări cu privire la infracţiunea de ”corupere sexuală a minorilor”. 

Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru ”purtare abuzivă”. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 26 martie 2019. În dosar sunt cinci victime, respectiv eleve ale profesorului Viorel Oargă. 

”În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Profesorul a fost acuzat de părinţii elevelor că le-ar fi atins pe fete în mod indecent şi ar fi purtat cu acestea discuţii cu tentă sexuală. Mai mult, acesta a realizat şi un film cu una dintre fete, explicându-i că ar urma să facă un material educativ. Conducerea şcolii a decis atunci sancţionarea profesorului cu scăderea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. De asemenea, s-a impus ca profesorul să fie supraveghea la ore de către colegi ai acestuia. Viorel Oargă a respins, atunci, acuzaţiile. Acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată, scrie adevarul.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close