Antena 3 CNN Actualitate Social Prognoză sumbră: Numărul familiilor sărace din România se va dubla în 2018

Prognoză sumbră: Numărul familiilor sărace din România se va dubla în 2018

Prognoză sumbră: Numărul familiilor sărace din România se va dubla în 2018
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Noi 2016   •   08:03

„Legea sărăciei”, promulgată pe 28 octombrie de preşedintele Iohannis, spune că numărul familiilor sărace din România, adică cele care primesc ajutor social, se va dubla peste un an şi jumătate! De la 400.000, numărul familiilor sărace din România va ajunge la 800.000, în 2018, scrie Libertatea.

Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI) va unifica venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire a fost promulgată de preşedintele Iohannnis şi va intra în vigoare din 1 aprilie 2018. Teoretic, această lege vrea să simplifice modul de urmărire şi de ameliorare a sărăciei din ţara noastră. Mecanismul principal constă în micşorarea impozitului pe veniturile săracilor, cu 50%. Practic însă, există o problemă…

”VMI va acoperi un număr mai mare de persoane afectate de sărăcie comparativ cu programele pe care le înlocuiește, estimându-se că numărul familiilor sărace acoperite de VMI va crește de la circa 400 de mii la 800 de mii”, explică Ministerul Muncii despre această lege.  Asta însemană că peste un an şi jumătate, numărul familiilor sărace din ţara noastră va fi, oficial, dublu. Cum poate o lege care vrea să diminueze sărăcia, să crească numărul persoanelor asistate social, este mai greu de înţeles.

×
Subiecte în articol: sărăcie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close