Antena 3 CNN Actualitate Social Purtătorul de cuvânt al BOR, declarație fermă: Nu vom fi de acord niciodată cu adopțiile pentru cuplurile homosexuale

Purtătorul de cuvânt al BOR, declarație fermă: Nu vom fi de acord niciodată cu adopțiile pentru cuplurile homosexuale

Purtătorul de cuvânt al BOR, declarație fermă: Nu vom fi de acord niciodată cu adopțiile pentru cuplurile homosexuale
10 Oct 2018   •   17:03

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat, miercuri, la Libertatea, că Biserica Ortodoxă din România nu va accepta niciodată înfierea copiilor de către cuplurile homosexuale, aducând în acest sens argumente de natură religioasă, sociologică, culturală și chiar personală.

„Marea temă a adopțiilor de copii de către cuplurile homosexuale. Este o problemă care nu mai suportă discuții colaterale nici tratative,. Niciodată, biserica nu va accepta practic înfierea de copii de persoane de același sex. Nu pentru că ar avea o părere proastă despre aceste persoane pe care le-ar putea ofensa prin această părere, ci pentru că, în viziunea creștină și nu doar, chiar și în cea acreștină, pur sociologică, culturală, un copil care crește fără mamă și fără tată nu este un copil fericit în mod ideal. Trebuie să fim conștienți de valoarea maternității și paternității în viața fiecăruia dintre noi", a spus Bănescu. 

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close