Antena 3 Actualitate Social RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Câți bani primim de fapt pentru produsele vechi

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Câți bani primim de fapt pentru produsele vechi

13 Mai 2019   •   13:27
RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Câți bani primim de fapt pentru produsele vechi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Ministerul Mediului a lansat spre consultare publică, proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, uzate cu unele noi mai performante din punct de vedere energetic - Rabla pentru electrocasnice.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. În sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziționa prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediția precedentă, mașini de spălat vase și televizoare.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. "Așa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare", a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A;

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. i) 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE. Înscrierile se vor face direct la magazin (inclusiv online) iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziționat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close