Antena 3 Actualitate Social Raed Arafat, despre intervenţia în cazul unui posibil incendiu la metrou: „Avem o pregătire mai bună, dar nu am finalizat ceea ce ne-am propus”

Raed Arafat, despre intervenţia în cazul unui posibil incendiu la metrou: „Avem o pregătire mai bună, dar nu am finalizat ceea ce ne-am propus”

21 Feb 2017   •   16:39
Raed Arafat, despre intervenţia în cazul unui posibil incendiu la metrou: „Avem o pregătire mai bună, dar nu am finalizat ceea ce ne-am propus”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Situaţia privind intervenţiile la metrou şi în zonele cu tuneluri este mai bună decât acum doi ani, dar mai trebuie înlocuite trenurile de intervenţie, de stingere a incendiiilor şi de evacuare a victimelor, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, scrie News.ro.

"Putem spune că stăm mai bine decât înainte pentru că pompierii din Bucureşti au primit 70 de echipamente pentru respirat pe durată lungă pentru intervenţiile din tunelurile de la  metrou. De asemenea, au fost trimise astfel de echipamente şi în ţară, în judeţele unde există tuneluri", a spus Raed Arafat, la bilanţul pe 2016 al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Un alt obiectiv ar fi înlocuirea trenurilor de intervenţie în caz de urgenţă la metrou.

"Trebuie să înlocuim trenurile de intervenţie, care au fost casate, să înlocuim nu numai trenurile pentru partea de incendii, ci şi pentru partea de evacuare a victimelor. La acest  lucru lucrăm cu Ministerul Transporturilor. Trebuie să stabilim modalitatea de ajungere la aceste tuneluri. Este o problemă serioasă, a ventilaţiei şi a evacuării. Trebuie discutat cu cei care gestionează tunelurile, mai ales la cele foarte lungi. Este un proces pe care l-am început anul trecut, lucrăm pe el. În doi-trei ani vom progresa", a adăudat şeful DSU.

Întrebat ce se va întâmpla dacă mâine ar fi un accident de amploare într-un tunel, Arafat a spus că autorităţile sunt pregătite mai bine decât acum doi ani, dar echiparea nu a fost finalizată.

"Azi avem o pregătire mai bună, dar nu am finalizat ceea ce ne-am propus", a precizat Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close