Antena 3 CNN Actualitate Social Robotul Sophia vine în România

Robotul Sophia vine în România

Robotul Sophia vine în România
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
31 Ian 2018   •   12:16

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, pe data 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Pus în funcţiune în 2015, cel mai avansat robot umanoid din lume crede că oamenii vor deveni din ce în ce mai apropiaţi de obiectele dotate cu inteligenţă artificială.

Sophia a devenit primul robot din lume care primeşte cetăţenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

„Vreau să trăiesc şi să muncesc alături de oameni, aşa că am nevoie să-mi exprim emoţiile ca să-i înţeleg pe oameni şi să le câştig încrederea”, a spus robotul, în cadrul unei prezentări.

Sophia este capabilă să poarte conversații și să răspundă la întrebările care i se adresează. Nivelul său de inteligență este echivalent cu cel al unui copil de doi ani. Mai mult, robotul poate imita și gesturile și expresiile faciale. 

Creatorul robotului Sophia, David Hanson, își dorește ca aceasta să aibe mai multe drepturi de care au parte și oamenii, spre exemplu dreptul de a călători ca orice pasager uman. 

„De obicei, călătorim cu Sophia în geamantane. Pe termen lung, dorim să creăm un sistem de viaţă inteligent. Dacă sunt vii, atunci merită drepturi, aşa că trebuie să începem să ne gândim la aceste întrebări. Faptul că are cetăţenie ne permite să analizăm aceste chestiuni.”, a spus David Hanson.
 

×
Subiecte în articol: România robot
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close