Antena 3 CNN Actualitate Social O tânără româncă a căzut de la balcon în timp ce făcea un video pe TikTok, în Italia

O tânără româncă a căzut de la balcon în timp ce făcea un video pe TikTok, în Italia

O tânără româncă a ajuns la secția Urgențe a spitalului din Padova, Italia, după ce a căzut de la balcon în timp ce făcea un video pentru TikTok.

 O tânără româncă a căzut de la balcon în timp ce făcea un video pe TikTok, în Italia
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2021   •   22:00

Incidentul a avut loc duminică seara, în jurul ore 22:30, în regiunea Veneto din Italia.

Potrivit presei locale, tânăra româncă înregistra un video pentru a-l publica reţeaua de socializare TikTok, moment în care s-a aplecat prea mult în afara balustradei și a căzut în gol de la balcon. Familia a fost cea care a apelat numărul de urgenţă pentru a solicita ajutor.

La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie şi o ambulanţă. Potrivit medicilor, femeia a căzut pe spate pe sol şi şi-a fracturat zona lombară.

Poliţiştii au deschis o anchetă, iniţial crezănd că femeia a vrut să îşi pună capăt zilelor. Ulterior au aflat că nu a fost vorba de o tentativă de suicid, ci de una din cele mai periculoase provocări populare acum pe TikTok.

Pe de altă parte, famila susţine că a fost vorba de un accident şi tânăra ar fi alunecat în timp ce dansa și încerca să facă un selfie video cu peisajul din zonă. Din fericire, femeia a primit ingrijirile medicale necesare şi acum se află în afara oricărui pericol, potrivit presei locale.

Două fetiţe au murit din cauza unei provocări pe TikTok, în Italia

"Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare de pe TikTok în care copiii își ţin respirația până când leșină pentru a experimenta senzații puternice. Aceste jocuri provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele fatale.

Tragedia a avut loc duminică, 14 martie în Borgofranco di Ivrea, Italia. Copila, în vârstă de 12 ani, a fost găsită moartă în baie cu cordonul de la un halat înfăşurat în jurul gâtului.

"Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu", a declarat unchiul fetei pentru presa locală.

Şi anchetatorii iau în calcul această ipoteză, mai ales că în luna ianuarie a acestui an o altă fetiţă de numai 10 ani a murit în acelaşi mod. 

Un alt joc periculos promovat pe TikTok a fost semnalat în Rivoli. Un grup de tineri pe Corso Francia au acceptat o provocare ce presupune să te arunci în "joacă" în faţa maşinilor. 

În luna ianuarie Antonella, o fetiţă de 10 ani a murit sufocată, în urma "jocului cu eşarfa"

Antonella a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de cinci ani, în baia familiei. Tot ea i-a anunţat şi pe părinţi care au sunat imediat la salvare. Din păcate, copila a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Sora mijlocie, în vârstă de nouă ani a explicat cum s-a întâmplat totul

„Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

"Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței, notează today24.news

Familia a decis să doneze organele Antonelei pentru ca alţi copii să poată trăi datorită ei

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Anchetatorii au confiscat telefonul fetei şi urmează a se stabili cine a lansat provocarea, dacă cineva a invitat-o să facă asta sau daca ea a realizat videoclipul pentru prietenii din reţea.

Moartea Antonelei a provocat reacții puternice în Italia și solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale

Agenția italiană pentru protecția datelor a intentat un proces împotriva TikTok în decembrie, acuzând o "lipsă de atenție la protecția minorilor” și criticând ușurința cu care copiii foarte mici se pot înscrie la aplicația video.

TikTok, care a devenit global în 2018, și-a construit succesul rapid pe parodiile, mesajele și spectacolele sale scurte de dans sau comedie stabilite împotriva muzicii populare - împreună cu un algoritm care determină ce conținut este cel mai probabil să intereseze fiecare utilizator.

"Rețelele sociale nu pot deveni o junglă în care este permis orice”, a declarat Licia Ronzulli, președintele Comisiei parlamentare italiene pentru protecția copilului, notează france24.com.

În urma tragediei, platforma TikTok a emis un comunicat de presă

"Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziție de rețeaua socială.

 

×
Subiecte în articol: Italia romanca
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close