Antena 3 CNN Actualitate Social Amendamentul Florin Roman produce efecte. Peste 20.000 de români au rămas fără ajutor social

Amendamentul Florin Roman produce efecte. Peste 20.000 de români au rămas fără ajutor social

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță că peste 20.000 de oameni nu mai primesc ajutor social.

Amendamentul Florin Roman produce efecte. Peste 20.000 de români au rămas fără ajutor social
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    28 Feb 2020   •   12:46

Florin Roman a depus anul trecut un amendament prin care a propus ca cei care refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social.

Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane. 

Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Peste 20.000 de oameni au rămas fără ajutor social

„Amendamentul Florin Roman produce efecte: Mai puțin cu 21.193 de ajutoare sociale

In cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins intr-o lege adoptată de parlament, prin care am propus ca cei care sunt apți de munca și refuza un loc de munca sa nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social.

Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane. Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaților sociali apți de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059.

Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni. Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii. In practica de control, au fost introduse și primăriile, care tine evidentă slujbelor sezoniere pentru cei apți de munca. Din discuțiile purtate cu ministerul muncii, am reținut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât sa nu mai existe cazuri, când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie sa-și ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau in adevărate vile. PNL este hotărât sa reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de aceștia trebuie sa beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca”, a scris Florin Roman, vineri, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Hidroelectrica, schimbări importante pentru clienți: "Au apărut opțiuni noi!"
x close