Românii, obligați să renunțe la spațiu! Guvernul vrea să construiască locuinţe cu 15% mai mici decât până acum

16 Noi 2016   •   12:06
Românii, obligați să renunțe la spațiu! Guvernul vrea să construiască locuinţe cu 15% mai mici decât până acum Foto: Pixabay.com

Guvernul vrea să reducă cu cel mult 15% suprafeţele minime obligatorii pe care orice locuinţă construită în România ar trebui să le aibă, conform legii locuinţei, însă doar în cazul locuinţelor de stat, potrivit planului de acţiune care însoţeşte Strategia Naţională a Locuirii.

Cu scopul creşterii numărului de locuinţe publice, care momentan reprezintă 2% din fondul imobiliar al ţării, guvernul vrea să modifice legea locuinţei, aflată în vigoare din 1996, în sensul actualizării standardelor minimale privind locuinţele publice. Rezultatul aşteptat este reducerea cu maxim 15% a suprafeţelor impuse de cadrul legal actual, scrie Capital.

Planul face parte din Strategia Naţională a Locuirii, document întocmit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Ministerul se află în faza definitivării strategiei şi supunerii ei hotărârii guvernului.

Banca Mondială a recomandat încă de anul trecut Guvernului României să modifice legea în sensul aplicării standardelor de spaţiu la dimensiunile minime ale camerelor şi nu la dimensiunea locuinţei, cum se întâmplă acum, şi asta pentru a permite ocupanţilor să-şi aleagă singuri dimensiunea spaţiului de care au nevoie.

x close