Antena 3 CNN Actualitate Social Românii trebuie să știe asta! Secretul votului va fi inexistent la alegerile europarlamentare de duminică. Care este motivul

Românii trebuie să știe asta! Secretul votului va fi inexistent la alegerile europarlamentare de duminică. Care este motivul

Românii trebuie să știe asta! Secretul votului va fi inexistent la alegerile europarlamentare de duminică. Care este motivul
21 Mai 2019   •   09:06

Secretul votului va fi inexistent la scrutinul de duminică, atrage atenţia o analiză publicată de APADOR-CH şi citată de cotidianul Jurnalul. De vină ar fi organizarea referendumului, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, spun specialiştii.

Potrivit APADOR-CH, membrii biroului electoral de secţie vor cunoaşte opţiunile politice şi modul în care a votat fiecare alegător chiar înainte ca buletinele de vot să ajungă în urnă. 

Acest lucru se întâmplă din cauza organizării referendumului în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, spun specialiştii. 
Potrivit APADOR-CH, membrii secţiei de votare vor intelege imediat ce preferinte au alegatorii in functie de cate buletine de vot cer, iar asta incalca grav secretul votului. Opţiunea unui singur buletin înseamnă că alegătorul votează cu Puterea, iar opţiunea solicitării tuturor celor trei buletine înseamnă că alegătorul este votant al Opoziţiei, se arată în analiza APADOR CH.
 
Dacă alegătorul care se prezintă la urne solicită un singur buletin de vot, înseamnă că îşi va exprima dreptul electoral doar pentru alegerile europarlamentare. Dacă le cere pe toate trei, înseamnă că va participa şi la referendum. 

Referendumul va fi validat dacă prezenta la vot va fi mai mare de 30 de procente. Mai multe informaţii despre acest subiect gasiti in editia de azi a cotidianului Jurnalul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close