Antena 3 CNN Actualitate Social Topul celor mai bune ţări din Europa pentru pensii. România nici nu este pomenită în clasament

Topul celor mai bune ţări din Europa pentru pensii. România nici nu este pomenită în clasament

A fi pensionar în România nu este deloc un privilegiu. Într-un top al celor mai bune ţări pentru a fi pensionar, realizat de o companie de relocare din Spania, ţara noastră nici măcar nu apare pe listă. Haideţi să vedem însă care sunt cele mai bune ţări din Europa pentru pensionare.

Topul celor mai bune ţări din Europa pentru pensii. România nici nu este pomenită în clasament
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Feb 2024   •   22:48

Cu una dintre cele mai mici pensii din Uniunea Europeană, pensionarii din România se confruntă cu dificultăți semnificative pentru a-și asigura un trai decent. Mulți dintre aceștia sunt nevoiți să depindă de sprijinul financiar al copiilor sau chiar să continue să lucreze după ce s-au pensionat.

În timp ce realitatea pensionarilor români este una dificilă, un raport recent arată că există țări europene care oferă condiții mai bune pentru pensionare, iar Portugalia se situează pe primul loc în acest clasament.

Potrivit, companiei Moving to Spain, pe baza mai multor factori precum: populatie, speranța de viață, costul vieţii, preturile caselor, siguranță, sau sănătate, pe primul loc se claseaza Portugalia, cu un Scor de pensionare: 7,83.

Citeşte şi: Care este cea mai mică pensie după majorarea din 2024. Peste un milion de pensionari români încasează aceşti bani

Spania și Italia au un scor de pensionare de 7,31, potrivit raportului, fiind ambele pe locul al doilea in acest top.  Pentru a începe procesul de pensionare în Spania, părțile interesate ar trebui să caute să obțină o viză de lungă ședere sau o viză de ședere. Spania este cunoscută pentru cultura și arhitectura sa fantastică. Iar  Barcelona a fost chiar desemnată cea mai fericită destinație de vacanță din Europa în 2023, potrivit Club Med.

Bine se trăieşte şi în Italia. Potrivit raportului, aici ar fi cel mai mare procent de persoane cu vârsta de 65 de ani și peste decât în orice altă țară din Europa.

Pe locul al treilea în topul celor mai bune țări europene pentru pensionare se situeaza Grecia, iar clasamentul este completat de Bulgaria, Franţa, Slovenia, Croaţia, Malta şi Irlanda .

Topul celor mai bune ţări din Europa pentru pensionare 

Factorii luaţi în calcul :
- populaţia, speranța de viață, costul vieţii, preţurile caselor, siguranța, sănătatea

Locul 1: Portugalia
Locul 2: Spania şi Italia 
Locul 3: Grecia
Locul 4: Bulgaria
Locul 5: Franta
Locul 6: Slovenia
Locul 7: Croatia
Locul 8: Malta
Locul 9: Irlanda
 

×
Subiecte în articol: pensionare Europa clasament
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close