Antena 3 Actualitate Social Toți șoferii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă cu amenzile de acum

Toți șoferii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă cu amenzile de acum

17 Apr 2019   •   13:32
Toți șoferii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă cu amenzile de acum

Conducătorii auto care încalcă legislaţia rutieră vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenda contravenţională primită direct la poliţistul care a constatat abaterea, potrivit unui proiect legislativ ce a primit recent votul favorabil al senatorilor. 

Măsura schimbării modului în care se vor putea plăti amenzile de circulaţie se regăseşte în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, document ce a fost adoptat luni la Senat. 

Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie şi de votul favorabil al Camerei Deputaţilor, arată avocatnet.ro. Astfel, prin acest document se propune, printre altele, schimbarea modului în care se pot plăti amenzile rutiere. 

Mai exact, dacă măsurile cuprinse de acest document vor ajunge să se aplice, şoferii vor avea din nou posibilitatea de a plăti amenzile primite direct la poliţistul care a constatat încălcarea legislaţiei rutiere. Măsura plăţii amenzilor direct la poliţist a fost eliminată din legislaţia rutieră în anul 2018.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close