Antena 3 CNN Actualitate Social Un copil de 14 ani din Bihor a salvat viața a cinci oameni

Un copil de 14 ani din Bihor a salvat viața a cinci oameni

Un copil de 14 ani din Bihor a salvat viața a cinci oameni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Iul 2018   •   13:13

Un copil din Bihor a salvat viața a cinci oameni care așteptau un transplant. Băiatul a fost implicat într-un accident care a avut loc pe 12 iulie pe o stradă din localitatea comuna Curtuişeni, judeţul Bihor. Adolescentul a fost lovit de o mașină, după ce nu s-a asigurat în momentul în care a traversat strada pe o bicicletă.

În urma impactului puternic, băiatul a suferit răni grave la cap și, după mai multe zile petrecute în spital, a intrat în moarte cerebrală.

După ce a aflat vestea sfâșietoare, mama a decis să ajute alți copii să trăiască. Ea a fost de acord ca organele fiului ei să ajungă la alte persoane care așteptau un transplant.

Astfel, un copil de 15 ani din judeţul Caraş Severin suferind de insuficienţă cardiacă a primit un cord nou de la copilul, de 14 ani, din Oradea.

Operaţia a fost efectuată de către şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului, profesor doctor Horaţiu Suciu, aceasta durând aproximativ nouă ore.

„Inima băieţelului a fost donată unui copil de 15 ani, care aştepta de 7 ani un transplant şi care nu avea şanse de supravieţuire, rinichii au mers la 2 copii, la Cluj, şi plămânii au fost duşi la Viena, la clinica AKH, conform înţelegerii în sistemul eurotransplant. Ficatul a fost transplantat tinerei intoxicate din Bihor. În cazul acesteia, operaţia a început la ora 17 şi s-a terminat azi noapte la ora 4.30. Ea este în stare critică în continuare”, a declarat, astăzi, pentru ebihoreanul.ro, dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.

Ficatul copilului din Oradea a ajuns la Bucureşti, iar rinichii la Cluj şi Bucureşti.

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: transplant Bihor copil
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close