Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru transportatori. O parte din supraacciza carburanților ar putea fi returnată

Vești bune pentru transportatori. O parte din supraacciza carburanților ar putea fi returnată

Vești bune pentru transportatori. O parte din supraacciza carburanților ar putea fi returnată
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Sep 2017   •   09:23

Patronatele din transporturi au solicitat Guvernului să găsească o soluţie pentru transportul comercial, respectiv returnarea unui coeficient din supraacciză, la începutul lunii octombrie urmând să aibă o nouă întâlnire cu reprezentanţii Executivului pe acest subiect. 

"Pornim de la declaraţia prim ministrului, Mihai Tudose, care a spus că, în cazul în care preţul carburantului va creşte la pompă după intrarea în vigoare a Ordonanţei, domnia sa se va gândi dacă ne va returna o parte din acciză. Întrucât, până la data de 15 septembrie, la preţul carburantului s-au adăugat câţiva bani, iar după 15 septembrie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei, preţul carburantului s-a mai mărit cu încă 10-12 bani, COTAR şi celelalte patronate din Transporturi cer Guvernului României să găsească o soluţie pentru transportul comercial, de returnare a unui coeficient din supraaciză", se arată în document. 

Potrivit DC News, cei care au lucrat la promovarea acestei ordonanţe nu au luat în calcul oscilaţiile preţului de carburant, la achiziţie. 

Nu s-a luat în calcul nici faptul că promisiunile făcute de benzinari Guvernului nu vor fi respectate. Aşa cum era previzibil, benzinarii au mărit preţul la pompă. 

COTAR a participat pe 16 septembrie la o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, pentru a discuta problema supraaccizei la motorină.
 

×
Subiecte în articol: carburanti guvern
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close