Antena 3 CNN Actualitate Social Voi cu Voicu. Asasinatele celebre care au schimbat lumea

Voi cu Voicu. Asasinatele celebre care au schimbat lumea

Voi cu Voicu. Asasinatele celebre care au schimbat lumea
30 Mar 2019   •   20:59

Profesorul inspector de istorie Mihai Manea a vorbit la emisiunea ”Voi cu Voicu”, despre asasinatele celebre care au schimbat lumea.

Profesorul inspector de istorie Mihai Manea a vorbit la emisiunea ”Voi cu Voicu”, despre asasinatele celebre care au schimbat lumea.

Atentatul împotriva lui Hitler

Atentatul împotriva lui Hitler de la 20 iulie 1944 a fost urmat de o represiune sălbatică împotrriva corpului ofițerilor germani și al familiilor sale.


Asasinatul împotriva lui Abraham Lincoln

În 1865 este asasinat la teatru, președintele Statelor Unite Abraham Lincoln, care asista la un spectacol de teatrul la Washington, iar unul dintre actori a profitat de faptul că garda de corp a Președintelui plecase de la loja prezidențială și l-a împușcat pe președinte.

 

Asasinatul împotriva lui John Kennedy

Atentatul asupra lui John F. Kennedy a avut loc în ziua de 22 noiembrie 1963, orele 12:30 Central Standard Time (sau 18:30 UTC) în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Atentatul s-a soldat cu decesul prin împușcare al lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. (care a fost la rândul său rănit grav) și de soția acestuia.

S-a vehiculat și faptul că Serviciile Secrete au avut cunoștință că se vor produce niște asasinate și nu a luat măsurile necesare.

Atentatul împotriva lui Papa Ioan Paul al II-lea.

La 13 mai 1981, patru gloanţe l-au lovit pe Papa Ioan Paul al II-lea, în Piata Sf. Petru din Vatican. În mod miraculos, el a supravieţuit atacului, iar responsabil a fost făcut turcul Mehmet Ali Agca, condamnat la închisoare pe viaţă. El a declarat că a acţionat sub sprijin bulgar, însă nu şi-a justificat motivele atentatului. Ulterior, Papa l-a vizitat pe cel care a încercat să-l omoare şi l-a iertat.

Atunci Suveranul Pontif a avut un program încărcat. După prânz s-a dus în piață, într-un Jeep alb. La momentul când o fetițiă a fost ridicată pentru a fi sărutată de Papă, atunci s-a tras. Oamenii au rămas șocați, iar nimeni nu știau cum să îl scoate pe Ioan Paul al II-lea din Piață și să fie transportat la spital. În spatele atentaului a fost KGB, care nu îl iubea deloc.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close