Voi cu Voicu. Depresia afectează tot mai mulți români. Profesorul Vlad Ciurea: Stresul scade imunitatea. Cel mai bun prieten al omului este zâmbetul 

13 Ian 2019   •   17:24
Voi cu Voicu. Depresia afectează tot mai mulți români. Profesorul Vlad Ciurea: Stresul scade imunitatea. Cel mai bun prieten al omului este zâmbetul 

Profesorul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu” despre depresie, care este considerată o boală a secolului.

„Suntem foarte depresivi. Depresia este o stare a comportamentului. Lăsarea în jos a comportamentului duce la depresie. Sunt foarte multe cauze, un traumatism cranio-cerebral, un politraumatism, imobilizarea la pat, bolile grave. Sunt aceste deziluzii sentimentale, care sunt tot mai frecvente. Femeile suferă mai mult, pentru că pun la suflet. Pierderea unui job foarte bun, ajungi la un anumit nivel și apoi ți se spune că trebuie să mai vină și altul.

Este o problemă intelectuală care duce la depresie. Acestea sunt cauzele depresiei, sunt foarte mult. Există și factorul genetic. Mai sunt și populații predispuse la depresie. Nordicii sunt cunoscuți ca fiind depresivi. Noi vrem foarte mult într-o perioadă foarte scurtă, pentru că am fost frustrați, dar nereușind pe toate, la cel mai mic factor ajungem la depresie. Timiditatea favorizează depresia. Mai grav, este să nu ne „îngropă” în alcool, nu face decât să accentueze depresia. Contează enorm de mult partenerul de viață”, a spus profesorul Alexandru Vlad Ciurea.

Parteneri
x close