Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua Franței sărbătorită la București. Mesajul ambasadorului

Ziua Franței sărbătorită la București. Mesajul ambasadorului

Ziua Franței sărbătorită la București. Mesajul ambasadorului
14 Iul 2017   •   17:27

Ziua Franței este sărbătorită și la București. Cu această ocazie, Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România a ţinut un discurs în care a vorbit despre legăturile dintre cele două ţări.

„Șiu că mă pot baza pe trei piloni esențiali ai relației dintre România și Franța care sunt legați începând din 2008, printr-un parteneriat strategic. Primul pilon este proximitatea dintre cele două state, generalul care a fost găzduit aici în mai 1968,a rezumat minunat această simbioză dintre români și francezi”, a precizat ambasadorul Franței în România.

„Îmi face plăcere să amintesc că, în prezent, aproape un sfert din populaţia României, membru al Francofoniei, vorbeşte franceză. Franţa a găzduit, de asemenea, mulţi intelectuali, artişti, personalităţi eminente, „acei români care au făcut Franţa”, pentru a relua expresia fostului ambasador în România, domnul Philippe Etienne, astăzi consilier diplomatic al preşedintelui Republicii Franceze. Mă gândesc în special la Brâncuşi,  la Anna de Noailles, al cărei nume Liceul Francez din Bucureşti îl poartă cu mândrie”, a mai spus Michele Ramis.

„Mă bucur să văd că România şi Franţa împărtăşesc aceleaşi valori: valori democratice, valori europene, valori francofone, valori culturale, valori olimpice”, a mai afirmat ea.

În finalul discursului, Michele Ramis a spus: ”Trăiască Franţa! Trăiască România!”.

×
Subiecte în articol: ambasador mesaj
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close