Antena 3 CNN Actualitate Şoferii nemulţumiţi de triplarea taxei auto fac miting în Bucureşti

Şoferii nemulţumiţi de triplarea taxei auto fac miting în Bucureşti

Şoferii nemulţumiţi de triplarea taxei auto fac miting în Bucureşti
16 Dec 2008   •   05:39

Instituirea noii taxe auto de poluare a provocat mânia a mii de şoferi, care au oragnizat mitinguri spontane în toate marile oraşe ale ţării ca semn de protest. Pentru joi însă se anunţă o manifestare de proporţii în Capitală împotriva triplării taxei auto.
Primăria Capitalei a aprobat organizarea unui miting pe traseul Piaţa Victoriei-Palatul Parlamentului, cu condiţia ca manifestanţii să nu blocheze mai mult de o bandă de circulaţie.
La acesta sunt aşteptaţi şi numeroşi şoferi din provincie, cei care au dat de altfel tonul, prin blocarea unor străzi sau chiar a drumurilor europene, imediat ce guvernul Tăriceanu a introdus noua taxă fără un anunţ prealabil şi pe ultimele zile ale guvernării.
Momentan însă nu sunt semne că taxa va fi eliminată, nici noua coaliţie ce s-a angajat să formeze guvernul nefăcând nici o declaraţie pe această temă.
Impunerea taxei triplate, fără a exista un interval de timp pentru avizarea populaţiei şi a agenţilor economici care şi-au cumpărat maşini second-hand, este considerata "o bătaie de joc" de către experţii în politici publice, scrie România Liberă . Adrian Moraru, director de programe în cadrul Institutului pentru Politici Publice, aprecia că un asemenea act trebuia să aibă o perioadă de acomodare de 6-12 luni, pentru ca populaţia să îşi poată face planurile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close