Antena 3 CNN Actualitate Şoimii României se antrenează pentru a urca în ELITA ACROBAŢIEI

Şoimii României se antrenează pentru a urca în ELITA ACROBAŢIEI

Şoimii României se antrenează pentru a urca în ELITA ACROBAŢIEI
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2015   •   08:42

Cei mai buni piloţi în acrobaţii aeriene ai ţării se pregătesc la Săuleşti, lângă Deva, pentru două competiţii care vor aduce pe aerodromul de aici elita aviaţiei europene.

În doar câţiva ani, Şoimii României au urcat vertiginos spre primele locuri în clasamentul european, iar echipa de acrobaţii aeriene trage tare să îşi mentină poziţia şi la competiţia care va avea loc în acest an la Deva.

La competiţia din luna iulie sunt înscrişi deja peste 50 de piloţi, iar cantonamentul de acrobaţie este în plină desfăşurare.

Anul trecut, Şoimii României au obţinut locul 5 la nivel mondial, iar piloţii se antrenează intens ca să urce în topul elitei aviaţiei sportive.

"Foarte bine merg pregătirile, asta este al III-lea sau al IV-lea cantonament şi prima oară pe Deva. Avem avantajul locului. Încercăm să scoatem maximul din noi", a afirmat Cristian Iorgov, pilot "Şoimii României".

Aeroclubul României a recomandat terenul de la Deva datorită condiţiilor optime pentru competiţii.

În această vară, pe Aerodromul din Deva vor avea loc două competiţii: la începutul lunii iulie este "Danubia Cup", iar între 23 iulie şi 2 august se desfăşoară Campionatul European de Acrobaţie Aeriană.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close