Antena 3 CNN Actualitate Şomeri cu diplomă. Facultăţile pun la bătaie 150 de mii de locuri pentru cei 100 de mii de tineri care au luat BAC-ul

Şomeri cu diplomă. Facultăţile pun la bătaie 150 de mii de locuri pentru cei 100 de mii de tineri care au luat BAC-ul

Şomeri cu diplomă. Facultăţile pun la bătaie 150 de mii de locuri pentru cei 100 de mii de tineri care au luat BAC-ul
Sursa foto: Foto: foxbusiness.com
23 Iul 2013   •   16:11

Anul acesta, 100 de mii de tineri au reuşit să ia BAC-ul, iar facultăţile pun la bătaie 150 de mii de locuri. Ca urmare, candidaţii au început astăzi examenele de admitere fără pic de stres, acesta fiind mai mult de formă. Însă, studiile superioare nu garantează şi succesul în viaţă.

În fiecare an, universităţile de la noi scot mii de şomeri cu diplomă.

După admitere, facultăţile vor rămâne cu zeci de mii de locuri libere. În toate universităţile sunt 62.400 locuri bugetate şi aproape de două ori mai multe locuri cu taxă. Suficiente pentru cei 100.000 de tineri care au luat bacalaureatul anul acesta.

La facultatea de Chimie, testul grilă a fost floare la ureche pentru absolvenţii de liceu. Ei ştiu că notele de la bacalaureat au cea mai mare valoare. Testul contează în proporţie de 25% din nota finală.

Ultima medie de admitere a fost 6,45 pe locurile de la buget şi 6,00 pentru cele cu taxă.

La fizică, s-a intrat cu nota 5,71. La fel şi la engleză, litere, informatică, psihologie sau ştiinţe politice. Chiar dacă au în faţă cel puţin 3 ani de studiu, cei mai mulţi tineri se gândesc deja la ce îi aşteaptă după absolvire.

Rezultatele la examenele de admitere vor fi afişate în zilele următoare. Universităţile vor organiza şi a doua sesiune de admitere pentru elevii care vor lua bacalaureatul din luna august.

×
Subiecte în articol: bac examen
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close