Antena 3 CNN Actualitate SONDAJ CURS. Cum votează românii la europarlamentare

SONDAJ CURS. Cum votează românii la europarlamentare

SONDAJ CURS. Cum votează românii la europarlamentare
05 Mai 2019   •   15:49

PSD ar câștiga alegerile europarlamentare dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, în timp ce PNL s-ar situa pe locul al doilea, arată cel mai nou sondaj CURS.

Cu trei săptămâni înainte de alegeri, social-democrații conduc într-un sondaj de opinie realizat de CURS:

PSD ar fi votat de 32% dintre români dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Liberalii se clasează pe locul al doilea în obțiunile alegătorilor cu 25% intenție de vot, departe de cifrele din propriile cercetări sociologice.

Alianța 2020 (USR-PLUS) ar obține 12% din voturile alegătorilor și ar ieși pe locul al treilea, urmată de partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu cu 10%.

Formațiunea fostului premier al României, Victor Ponta, ar fi votată de doar 9% dintre cetățenii care s-ar prezenta la urne.

La limita pragului electoral se situează partidul lui Traian Băsescu. PMP ar obține numai 5% din voturi, la fel ca UDMR.

sursa: Antena 3

Sondajul CURS a fost realizat la nivel naţional pe un volum eşantion de 1.500 respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor. Perioada: 5 aprilie - 28 aprilie 2019.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close