Antena 3 CNN Actualitate Sondaj: Valoarea medie a şpăgilor pentru un român ajunge la 574 lei pe an

Sondaj: Valoarea medie a şpăgilor pentru un român ajunge la 574 lei pe an

Sondaj: Valoarea medie a şpăgilor pentru un român ajunge la 574 lei pe an
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Aug 2010   •   14:44

Lupta anticorupţie rămâne un simplu slogan al politicienilor. Marea majoritate a românilor consideră că nivelul corupţiei a crescut în ultimii cinci ani. Mai mult, românii spun că sunt nevoiţi să dea şpagă pentru a-şi rezolva problemele. Astfel că valoarea medie a şpăgilor, pe individ ajunge la de 574 de lei într-un an de zile. Aproape un sfert dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani au recunoscut că au dat mită în ultimele 12 luni.

În ceea ce priveşte percepţia despre corupţie, 75% dintre români consideră că a crescut în ultimii ani, 13% sunt de părere că a rămas la fel iar 6% consideră că s-a redus.

Ce soluţie văd românii? Montarea de camere de supraveghere pe maşinile de poliţie.

Puţine mai sunt instituţiile care se bucură de încredere din partea populaţiei. Pe primul loc se află armata, aleasă de peste 51% dintre participanţii la sondaj. Apoi , pe locul 2 instituţiile de educaţie, 43% din populaţie, apoi primăriile, 39%, iinstituţiile de sănătate publică (31%), consiliul judeţean (26%), prefectura (25%).

Sondajul de opinie a fost realizat de CSOP la cererea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.122 de persoane, reprezentativ pentru populaţia cu vârsta peste 17 ani din România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: spaga bani studiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close