Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, întâlnire cu ministrul Justiției: „Nu domnul Tudorel Toader este supus evaluării”

Sorin Grindeanu, întâlnire cu ministrul Justiției: „Nu domnul Tudorel Toader este supus evaluării”

Sorin Grindeanu, întâlnire cu ministrul Justiției: „Nu domnul Tudorel Toader este supus evaluării”
Sursa foto: Foto: gov.ro
03 Apr 2017   •   11:12

Premierul Grindeanu a anunţat că a avut o discuţie, luni dimineaţă, cu ministrul Justiţiei, în cadrul căreia i-a cerut acestuia să pună în acord deciziile Curţii Constituţionale cu prevederile Codului Penale şi ale Codului de Procedură Penală.

Ministrul Justiţiei poate să meargă la Comitetul Executiv al PSD, dacă partidele din Coaliiţie îi vor cere explicaţii despre raportul de evaluare, a declarat Sorin Grindeanu. 

”Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării. Tudorel Toader a făcut o evaluare în ceea ce a însemnat activitatea PICCJ și DNA. Am avut o discuție azi dimineață cu dânsul pe ce înseamnă politici, și anume punerea în acord a deciziilor CCR cu Codul Penal și de Procedură Penală. Dacă se consideră necesar de către coaliție, sau unul din partidele care fac parte din coaliție, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice situația”, a spus Sorin Grindeanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că, din punctul său de vedere, nu se pune problema înlocuirii lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiției, dar că această deciziie aparține premierului Sorin Grindeanu.

Nemulțumirea celor din PSD vine după ce șeful de la Justiție a făcut evaluarea celor doi procurori generali, fără a propunerea revocarea lor. Este vorba despre procurorul general al României, Augustin Lazăr și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a spus că revocarea celor doi nu este oportună acum, iar acest lucru a nemulțumit PSD, care se aștepta ca cei doi procurori-șefi să fie revocați din funcție

CCR: DNA nu avea competenţa să facă cercetări penale privind oportunitatea şi legalitatea OUG 13

Curtea Constituțională a decis că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close