Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest: Curtea de Apel a admis recursul (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest: Curtea de Apel a admis recursul (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din arest: Curtea de Apel a admis recursul (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Sep 2010   •   15:46

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din arest. Magistraţii au admis recursul înaintat de avocaţii omului de afaceri. Alături de Vîntu, vor fi eliberaţi şi ceilalţi doi inculpaţi, Alexandru Stoian şi Octavian Ţurcan.

Magistraţii au luat decizia de eliberare a celor trei cu două voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Unul dintre judecătorii care au făcut parte din acest complet a fost Viorica Costiniu, soţia judecătorului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetat în dosarul senatorului Voicu şi pensionat între timp.

Vîntu, Ţurcan şi Stoian au o serie de interdicţii. Aceştia nu au voie să părăsească ţara timp de 30 de zile, pe perioada cercetărilor, nu au voie să poarte armă şi nici să-şi schimbe domiciliul fără acordul instanţei. Totodată, Vîntu a fost avertizat de judecători să nu se apropie de omul de afaceri Octavian Ţurcan şi să nu încerce să ia legătura cu fraţii Virgil şi Nicolae Popa.

Judecarea recursului a început miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti. Deşi, iniţial, Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat să vorbească în faţa instanţei, după pledoaria avocaţilor, a susţinut că dosarul său este politic. Vîntu a povestit că preşedintele, Traian Băsescu, i-a cerut sprijin, în 2007, la referendumul pentru suspendare.

Joia trecută, Vîntu a fost reţinut pentru 24 de ore şi în aceeaşi seară, magistraţii au decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu arestare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close