Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou. Judecătorul a sunat la spital pentru a verifica informaţia

Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou. Judecătorul a sunat la spital pentru a verifica informaţia

Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou. Judecătorul a sunat la spital pentru a verifica informaţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2011   •   16:03

Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat, luni, la Secţia Cardiologie a Spitalului Floreasca din Capitală. El a fost internat la în jurul orei 15.40, după ce a primit rezultatul unor analize, potrivit medicului Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, citat de Mediafax.

"Sorin Ovidiu Vîntu a venit la spital în jurul orei 13.30. A spus că nu ar vrea să rămână internat decât dacă analizele indică necesitatea acestui gest. În urmă cu câteva minute, după ce au sosit toate rezultatele, a acceptat internarea", a declarat Bogdan Opriţa.

Judecătorul Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucureşti a decis să sune la Spitalul de Urgenţă Foreasca din Capitală pentru a verifica afirmaţiile avocaţilor Vîntu care au spus, la termenul de luni, că acesta ar fi fost oprit în spital pentru o injecţie.

Unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că absenţa de la proces a clientului său se justifică prin faptul că acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i-a fost făcută o injecţie şi a fost oprit pentru alte investigaţii.

Însă judecătorul Camelia Bogdan a spus că motivul lipsei sale trebuie susţinut cu acte justificative emise de Spitalul Floreasca, având în vedere că Vîntu este obligat să se prezinte la fiecare termen al procesului.

Avocaţii au vrut să prezinte un document medical, însă magistratul a susţinut va telefona la Spitalul Floreasca pentru a verifica internarea lui Vîntu, deoarece documentul nu poate fi luat în calcul din cauza datei la care a fost emis.
Cererea avocaţilor de copiere a CD-urilor cu înregistrări telefonice şi ambientale în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, a fost admisă luni de judecător. Astfel, fiecare dintre inculpaţi va primi câte trei copii ale acestora.

Informaticianul instanţei va copia CD-urile în prezenţa procurorului. După finalizarea copierii şi după verificarea informaţiilor privind internarea omului de afaceri la Spitalul Floreasca vor fi reluate discuţiile în dosar.


Vîntu a cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara cu un bilet medical semnat de un ginecolog
Pe 17 decembrie, Sorin Ovidiu Vîntu a cerut instanţei ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru că în perioada 10-24 ianuarie dorea să meargă la Viena, pentru tratament. Biletul medical, depus anterior la dosar, era însă semnat de un ginecolog, deşi proveneane de la o clinică vieneză unde sunt tratate probleme cardiologice.

Judecătorul Camelia Bogdan a spus atunci că nu înţelege de ce este semnat de un ginecolog un act medical ce viza probleme cardiologice.

Vîntu a depus la dosar, la termenul din 6 decembrie, o copie a unei recomandări făcute de şeful unei clinici vieneze pentru internarea sa în această unitate.

Judecătorul a cerut avocaţilor lămuriri referitoare la acest bilet şi să depună la dosar originalul recomandării medicale.

Omul de afaceri a precizat însă că s-a operat în urmă cu trei ani la clinica medicală respectivă. Intervenţia chirurgicală a fost făcută de specialistul clinicii respective, un profesor universitar în cardiologie care, de altfel, a fost de acord cu recomandarea semnată de şeful clinicii.

Vîntu a precizat că recomandarea a fost făcută în mod efectiv de cardiologul său şi doar documentul redactat a fost semnat de şeful clinicii care este ginecolog.

Însă judecătorul nu a fost convins de explicaţiile lui Vîntu şi a cerut apărării ca, până la termenul din 7 ianuarie 2011, să depună documentul în original, redactat în limba engleză.

La începutul lunii decembrie Sorin Ovidiu Vîntu a fost transportat la un spital din Capitală, după ce i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti. Omul de afaceri se afla acolo pentru un nou termen în procesul în care este judecat pentru favorizarea infractorului.

Incidentul s-a petrecut în sala de judecată. Omului de afaceri i s-a făcut rău şi a cerut magistraţilor să îi permită să meargă la spital. Avocaţii omului de afaceri au cerut atunci instanţei amânarea termenului de judecată. Magistraţii au decis, însă, să continue procesul




×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu internat proces
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close