Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea, la "Sinteza zilei": Ce au făcut hackerii este un atentat la siguranța națională

Sorina Pintea, la "Sinteza zilei": Ce au făcut hackerii este un atentat la siguranța națională

Sorina Pintea, la "Sinteza zilei": Ce au făcut hackerii este un atentat la siguranța națională
20 Iun 2019   •   21:32

Mai multe spitale din România au fost afectate de un atac cibernetic. Este vorba de Spitalul ''Victor Babeş'' din Capitală, precum şi spitale din Huşi, Dorohoi şi Alba.

"Citește și: Șeful Cyberint din SRI, despre atacurile cibernetice asupra instituțiilor statului: „Atacurile de origine statală sunt de ordinul miilor și se întâmplă zilnic”

Iniţial, a fost anunţată ca fiind ţintă a unui atac cibernetic şi Spitalul din Cărbuneşti, dar SRI a revenit asupra informaţiei.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Sinteza Zilei că ceea ce au făcut hackerii este un atac la siguranța națională.

"Orice atac cibernetic la adresa unităților spitalicești care gestionează date personale, date despre pacienți, este un atentat la siguranța națională și de aceea și alerta care ne-a pus și pe noi în alertă, de ieri după-amiază, ne-a făcut să transmitem date în teritoriu, iar astăzi să încercăm să facem o evaluare a ceea ce s-a întîmplat.

Aceste atacuri nu sunt de astăzi - încă din 2016 au fost semnalate. Sunt spitale care au depus plângeri, dar se pare că cele de acum au fost ceva mai agresive", a declarat Sorina Pintea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close