Antena 3 CNN Actualitate Soţia vicepreşedintelui CNA beneficiază de bani europeni din afacerile cu Ministerul Educaţiei

Soţia vicepreşedintelui CNA beneficiază de bani europeni din afacerile cu Ministerul Educaţiei

Soţia vicepreşedintelui CNA beneficiază de bani europeni din afacerile cu Ministerul Educaţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mar 2012   •   10:56

Tatiana Onisei, soţia lui Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului Naţional la Audiovizualului, face afaceri cu Ministerul Educaţiei. Doamna Onisei a reuşit să beneficieze, în mandatul lui Daniel Funeriu, de un program pentru tineri investitori, finanţat din fonduri europene.

Nu este pentru prima dată când soţia vicepreşedintelui CNA beneficiază de astfel de contracte. Contactat de reporterii Antena 3, fostul ministru al Educaţiei, nu a vrut să comenteze subiectul.

Tatiana Onisei, are 32% din acţiunile Phyto.gen.tec SRL. Firma cu pricina a fost selectată alături de alte nouă companii din ţară pentru a beneficia de un program finanţat din fonduri UE prin Ministerul Educaţiei.

Firma a beneficiat de sediu, acces la baze de date specializate, telefon, servicii de internet şi pază, asta deşi, astfel de facilităţi se oferă, de obicei, firmelor nou înfiinţate, care nu îşi permit să închirieze un sediu.

Potrivit Registrului Comerţului, compania la care d-na Onisei este acţionară ŞI ADMINISTRATOR a fost înfiinţată în 2003. Conform ultimului bilanţ depus la Ministerul Finanţelor, firma a avut o cifră de afaceri de 25.000 de euro.

Deşi s-a încercat contactarea lui Ioan Onisei, acesta a fost de negăsit. Nici fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeiu, nu a vrut să răspundă întrebărilor reporterilor Antena 3.



Imaginea vicepreşedintelui CNA, a avut de suferit şi în anul 2008, anul în care acesta a fost numit în funcţie. Atunci ziarul, „Financiarul", scria că Onisei ar fi în conflict de interese pentru că aceeaşi firma, Phyto.gen.tec, avea, printre activităţile secundare, "telecomunicaţii". Tocmai domeniul de activitate din sfera celor de care se ocupă CNA.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, spunea că membrii instituţiei pe care o conduce nu l-au informat cu privire la afacerile de familie. Aşa că afacerile de familie au curs, liniştite,mai departe, iar Ioan Onisei a rămas în funcţie.




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close