Antena 3 CNN Actualitate Şpagă în vămi: 97 de persoane au fost arestate pentru 29 de zile

Şpagă în vămi: 97 de persoane au fost arestate pentru 29 de zile

Şpagă în vămi: 97 de persoane au fost arestate pentru 29 de zile
Sursa foto: Mediafax
10 Feb 2011   •   08:52

În urma audierilor de miercuri şi joi, 97 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în dosarul şpăgilor din vămi. Toţi sunt acuzaţi de luare de mită, înlesnire a traficului de ţigări şi constituirea şi aderararea la un grup infracţional. Doar patru dintre cei audiaţi la Curtea de Apel Bucureşti au fost puşi în libertate.


UPDATE, ora 11:30
Ultimii reţinuţi de DNA sunt 10 poliţişti de frontieră - unul de la circulaţie, nouă vameşi şi doi contrabandişti.

Citiţi şi: Viorel Comăniţă, şef interimar la ANV, după demiterea lui Radu Mărginean
Citiţi şi: Nepotul lui Antonie Iorgovan, printre vameşii arestaţi pentru corupţie

Ca şi în cazul lotului Siret, procurorii au strâns probe împotriva poliţiştilor şi a vameşilor pe parcursul mai multor luni. Avocaţii acuzaţilor spun însă că procurorii nu au suficiente dovezi.

În boxa acuzaţilor, vestea că a primit mandat de arestare pentru 29 de zile nu a fost uşor de suportat. Unui vameş de la Stamora-Moraviţa i s-a făcut rău chiar în momentul în care şi-a auzit numele.

Toţi cei care au primit mandate de arestare preventivă au înaintat recurs la decizia judecătorilor.

Şeful de tură de la vama Stamora-Moraviţa, Milan Ştefan Gubic, este în continuare căutat de poliţişti. Ultima dată acesta a fost văzut în public sâmbătă seara la Balul Fermierilor de la Nădlac, bal la care a participat chiar şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Luni, însă, Gubic şi-a luat concediu medical. Conform legii, Gubic trebuia să fie acasă sau la spital. Este însă de negăsit, iar unii spun că a plecat din ţară.

Discuţii între vameşi
Procurorii DNA au plasat la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş doi investigatori sub acoperire, care au reuşit să strângă probe relevante pentru punerea sub acuzare a vameşilor şi poliţiştilor de frontieră. Vameşii discutau între ei despre cum să se organizeze pentru faciltarea contrabandei cu ţigări şi obţinerea mitei, precum şi despre înlăturarea poliţiştilor în care nu au încredere.

 




×
Subiecte în articol: spaga
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close