Antena 3 CNN Actualitate Spanacul Malabar, o comoară pentru sănătate. Creşte şi în România

Spanacul Malabar, o comoară pentru sănătate. Creşte şi în România

Spanacul Malabar este un soi de spanac bogat în vitamine şi minerale, ce poate preveni apariția bolilor cronice. Acesta a fost aclimatizat şi la noi în ţară, la Buzău.

Spanacul Malabar, o comoară pentru sănătate. Creşte şi în România
Sursa foto: Youtube | Ameliorare S.C.D.L. Buzău
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2023   •   12:10

Un nou soi de spanac a apărut în România. Este vorba despre spanacul Malabar. Acesta este originar din Asia de Sud şi spre deosebire de soiul de spanac pe care îl cunoaștem deja, spanacul exotic are un potențial mult mai mare de producție.

Totodată, el are numeroase beneficii pentru sănătate pentru că este o sursă excelentă de minerale și vitamine esențiale în menținerea și îmbunătățirea sănătății oaselor și a vederii, dar și pentru întărirea sistemului imunitar, precum vitamina A, vitamina C, calciu, fier, potasiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În plus, spanacul de Malabar este bogat în antioxidanți, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la prevenirea bolilor cronice. Totodată, previne anemia, bolile cardiovasculare şi cancerul de colon. 

Citeşte şi: Fructul care ajută la menținerea sănătății inimii și creierului. O singură porție poate scădea tensiunea arterială

Fermierii din România care vor să cultive acest soi de spanac au posibilitatea în aceste zile să cumpere de la Stațiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău, semințe și răsaduri de spanac de Malabar.

Tulpinile spanacului de Malabar, soiul Ruben, pot fi de culoare verde sau purpuriu. Frunzele sunt cărnoase, ovate sau  sub formă de inimă, cu o lungime cuprinsa între 5-12 cm. De asemenea, fructul este cărnos, ovoid sau sferic cu o lungime de 5-6 mm şi capătă culoare mov la maturitate.

×
Subiecte în articol: spanac
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close