Antena 3 CNN Actualitate Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă: Hoţii nu mai ţin cont de etaj şi fură chiar şi calorifere

Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă: Hoţii nu mai ţin cont de etaj şi fură chiar şi calorifere

Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă: Hoţii nu mai ţin cont de etaj şi fură chiar şi calorifere
02 Noi 2010   •   17:29

Spargerile din case încep să fie un lucru cotidian în România. Inventivitatea hoţilor face ca etajul la care se află apartamentul să nu mai prezinte un criteriu în alegerea ţintei. În ultimele luni, numărul celor care au solicitat instalarea sistemelor antiefracţie a crescut cu peste 50%.

Hoţii reuşesc să ajungă şi la apartamentele care, teoretic, ar trebui să le fie greu accesibile. Un bărbat care locuieşte la ultimul etaj dintr-un bloc aflat în Sectorul 4 al Capitalei şi-a găsit casa spartă.

"Au sărit de pe terasă cu ajutorul aerelor condiţionate. Au sărit pe terasă, după care au forţat uşa de termopan", povesteşte proprietarul.

Hoţii au furat mai multe obiecte, precum şi cheile de la maşină. Pe lângă apartamentul spart, proprietarul a rămas şi fără autoturism.

Un număr din ce în ce mai mare de proprietari de apartamente apelează la serviciile firmelor de pază.

"În ultima lună avem cu 50% mai multe cereri pentru montarea de echipamente antiefracţie. Se fură de la calorifere la lenjerie, îmbrăcăminte, nu mai există un criteriu", explică Antoniu Ungureanu, reprezentantul unei firme de pază.

Poliţiştii spun că în Bucureşti numărul spargerilor este în scădere, însă hoţii s-au orientat spre anumite sectoare din Capitală.

Spargeri de locuinţe pe bandă rulantă
 

×
Subiecte în articol: hoti furturi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close