Antena 3 CNN Actualitate Spectacol aviatic în direct la Antena 3

Spectacol aviatic în direct la Antena 3

Spectacol aviatic în direct la Antena 3
28 Iun 2007   •   11:51

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a găzduit joi un spectacol aerian de excepţie, pe care Antena 3 l-a transmis în direct în jurnalele de ştiri de la ora 11.00. Mai mulţi piloţi americani au făcut o demonstraţie de măiestrie la bordul unor avioane de luptă. Ploaia a amânat demonstraţia care a început în jurul orei 15.00. Este vorba de formaţia de acrobaţie a Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, ?Thunderbirds?, alături de care vor evolua 25 de avioane ale Forţelor Aeriene Române. Este primul turneu european pe care piloţii americani îl fac după atacurile de la 11 septembrie. Începând din martie şi până în octombrie ei vor avea 70 de showuri în 9 ţări şi în 22 de state americane.

Piloţii sunt capabili să facă manevre extrem de fine, la o viteză năucitoare. ?Vom executa toate tipurile de loopinguri, vom trece foarte aproape unul de celălalt, la viteze foarte mari, vom zbura foarte aproape unul de altul, la un metru distanţă?, spune maiorul Chris Austin. ?Acolo sus e ca şi cum ai ridica o greutate foarte mare. E o presiune enormă asupra ta. Dar noi suntem antrenaţi. Siguranţa e foarte importantă. Şi, în timp, te obişnuieşti. Eu zbor de 10 ani?, mărturiseşte mr. Samantha Weeks.

Cei şase piloţi ai echipei de acrobaţie a aviaţiei militare americane au arătat ce înseamnă precizie la bordul unui supersonic. Cu excepţia comandantului lor, un locotenent colonel, toţi piloţii din Thunderbirds au în jur de 30 de ani. Din echipa fac parte şi două femei pilot. Fiecare pilot are cel puţin 1.700 de ore de zbor pe F 16. Însă, nici unul nu rămâne în echipa de acrobaţie mai mult de doi ani, timp în care sunt plecaţi în turnee cam 400 de zile. Oriunde se duc, sunt priviţi cu admiraţie. E a doua oară când Thunderbirds vin în România.

IMAGINI DE LA SPECTACOL CU PILOŢII ROMÂNI:

DEMONSTRAŢIA PILOŢILOR THUNDERBIRDS:

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close