Antena 3 CNN Actualitate Speologul blocat de joi într-o peşteră din Apuseni a fost salvat după o zi

Speologul blocat de joi într-o peşteră din Apuseni a fost salvat după o zi

Speologul blocat de joi într-o peşteră din Apuseni a fost salvat după o zi
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Iul 2011   •   17:24

Speologul maghiar cu umărul dislocat joi în peştera R2 din Platoul Padiş a fost scos la suprafaţă vineri seară, de la adâncimea de 200 de metri, de către mai multe echipe de salvatori, potrivit Agerpres.  

Potrivit vicepreşedintelui Salvamont-Salvaspeo Bihor, Adrian Marin, bărbatul salvat a refuzat internarea în spital, starea sănătăţii sale fiind în general bună, chiar dacă a suferit din cauza durerii, a hipotermiei şi a umidităţii în cursul nopţii de joi spre vineri.

Un speolog maghiar a rămas blocat joi după-amiază sub pământ. Bărbatul a rămas blocat la 200 de metri adâncime, într-o peşteră din Munţii Apuseni, după ce şi-a dislocat un umăr şi nu a mai putut să iasă. Operaţiunea a fost una foarte greoaie din cauza spaţiului extrem de îngust. Zeci de salvatori specializaţi în astfel de intervenţii au ajuns la faţa locului.

Coşmarul speologului maghiar a început joi. În grupul care cartografia peştera mai erau încă doi maghiari şi un orădean, toţi membri experimentaţi ai unui club de speologie.

"Mergeam în şir, unul după celălalt, şi la o mişcare proastă i s-a dislocat umărul", a spus Zih Jozsef,  speolog care făcea parte din grupul blocat.

Un echipaj SMURD a ajuns la omul blocat sub pământ şi spune că acesta este într-o stare psihică destul de deteriorată, din cauza durerii.

Bărbatul a primit tratament pentru durere şi a fost învelit într-un sac de dormit. Pentru scoaterea lui au fost chemaţi salvatori specializaţi din Arad şi Cluj. Operaţiunile au fost însă foarte dificile.

 


×
Subiecte în articol: pestera blocat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close