Antena 3 CNN Actualitate Spionii ruşi vânează rezervele minerale ale României. Fostul şef al SRI, la Sinteza zilei: De multe ori, informaţiile Serviciilor Secrete nu sunt luate în considerare

Spionii ruşi vânează rezervele minerale ale României. Fostul şef al SRI, la Sinteza zilei: De multe ori, informaţiile Serviciilor Secrete nu sunt luate în considerare

Spionii ruşi vânează rezervele minerale ale României. Fostul şef al SRI, la Sinteza zilei: De multe ori, informaţiile Serviciilor Secrete nu sunt luate în considerare
16 Sep 2014   •   22:23

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", o anchetă marca "În premieră" despre cum au fost făcute dispărute echipamente şi utilaje din combinatele româneşti, dar şi cum au încercat străinii, ani de-a lungul, să pună mâna pe resursele minerale ale României.

În 19 octombrie 2012 un spion rus a fost prins pe aeroport Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României, având asupra sa documente şi hărţi geologice preţioase.

Documentele, emise de autorităţi ale statului roman, conţineau informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare din zonele de  exploatare de la Moldova Nouă.

Invitat în emisiune, fostul şef al SRI, Costin Gerogescu a afirmat că spionul în România nu este o excepţie, aici predominând spionajul economic, cel care ne vizează resursele naturale.

Georgescu a evocat, la "Sinteza Zilei", o situaţie în care, din postura de şef al SRI, a fost solicitat de preşedintele României să demonstreze ministrului rus de Externe prezenţa unui spion al Federaţiei Ruse pe spaţiul ţării noastre.

"De multe ori, informaţiile Serviciilor Secrete nu sunt luate în considerare", a mai spus fostul şef al SRI, făcând referire la numeroasele informaţii privind privatizările.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close