Antena 3 CNN Actualitate Spitalul de Urgenţă din Turnu Severin, primul din ţară cu management privat

Spitalul de Urgenţă din Turnu Severin, primul din ţară cu management privat

Spitalul de Urgenţă din Turnu Severin, primul din ţară cu management privat
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Feb 2011   •   18:35

Managementul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu-Severin a fost preluat, în urma unei licitaţii publice, de o companie privată, au anunţat, joi, reprezentanţii firmei şi conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi, potrivit Mediafax.

Societatea asigură servicii de consultanţă în domeniul managementului sanitar şi a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Mehedinţi, contractul fiind încheiat pe o perioadă de trei ani, a spus preşedintelui CJ Mehedinţi, Marius Bălu. Acesta este primul spital din ţară care are un management privat.

În contract este prevăzut că la fiecare şase luni, o echipă de specialişti va evalua activitatea firmei, iar în măsura în care indicatorii nu sunt îndepliniţi contractul poate fi reziliat. În ceea ce priveşte costurile firmei de management, Bălu a precizat că valoarea contractului încheiat pe trei ani echivalează cu valoarea salariului care ar fi fost plătit de instituţie unui manager persoană fizică.

Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin are în prezent facturi neachitate în valoare de două milioane de lei. Unitatea sanitară dispune de 1.142 de paturi.

×
Subiecte în articol: spital datorii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close