Antena 3 CNN Actualitate Spitalul, prima oprire a lui Adrian Năstase după ieşirea din închisoare. De ce boli suferă fostul premier

Spitalul, prima oprire a lui Adrian Năstase după ieşirea din închisoare. De ce boli suferă fostul premier

Spitalul, prima oprire a lui Adrian Năstase după ieşirea din închisoare. De ce boli suferă fostul premier
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Mar 2013   •   09:09

Adrian Năstase şi-a petrecut prima noapte de libertate împreună cu familia, însă departe de ochii curioşi ai presei.
După eliberare, fostul premier s-a oprit la un spital privat pentru analize.

Una dintre afecţiunile cele mai grave de care suferă Adrian Năstase este diabetul. Fostul premier trebuie să ţină un regim special şi să mănânce 5-6 mese pe zi. Boala este cauzată incapacitatea pancreasului de a produce insulina necesară organismului.

În plus, Năstase are şi cardiopatie ischemică. Boala îi afectează arterele care se găsesc la suprafaţa inimii şi drept urmare, cantitatea de sânge care irigă muşchiul inimii este scăzută.

O altă boală cronică de care suferă Năstase este hipertensiunea arterială. Aceasta este un factor de risc major şi poate provoca oricand un atac de cord, insuficienţă cardiacă, sau anevrism al arterelor.

Fostul premier are şi afecţiuni tiroidiene. În 2003, a fost operat în Germania din cauza unei infecţii la glanda tiroidă. O investigaţie făcută la Bucureşti, în primăvara aceluiaşi an, a arătat o afecţiune tumorală la glanda tiroidă.

Medicii au declarat că Adrian Năstase suferă şi de dis-lipidemie, o afecţiune care modifică nivelul concentraţiei lipidelor din sânge.




 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close