Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a primit 71 de milioane de lei pentru dotarea Blocului Operator Central

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a primit 71 de milioane de lei pentru dotarea Blocului Operator Central

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a primit 71 de milioane de lei pentru dotarea Blocului Operator Central
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Mar 2019   •   19:31

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, acordat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru dotarea blocului operator central.

Valoarea estimată a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operaţie care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Durata de realizare a investiţiei va fi de 18 luni.

Proiectul prevede achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie, necesară crearii unei structuri unitare, integrate şi performante care să asigure nevoile pacienţilor.

Categoriile de aparatură medicală cuprinse în proiectul de investiţii necesare viabilizării Blocului Operator Central sunt următoarele:

I. Aparatură medicală şi accesorii pentru explorări funcţionale şi imagistică pentru blocul operator şi post operator

II. Aparatură medicală şi accesorii pentru pre-operator şi post-operator

III. Aparatură medicală şi accesorii pentru bloc operator

IV. Aparatură medicală şi accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie

V. Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Dotările vor asigura aplicarea unor tehnici actuale moderne pentru toate specialităţile, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii. Instrumentarul care va fi achiziţionat pentru dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantităţi estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuţi, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar şi o creştere a activităţii de tip terţiar şi de excelenţă în toate domeniile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close