Antena 3 CNN Actualitate Starea lui Bartolomeu Anania este în continuare gravă, dar stabilă

Starea lui Bartolomeu Anania este în continuare gravă, dar stabilă

Starea lui Bartolomeu Anania este în continuare gravă, dar stabilă
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Ian 2011   •   20:48

Bartolomeu Anania este stabil. Este o veste bună care vine din partea medicilor, având în vedere starea sa de sănătate. Transportul de la clinica austriacă până în România nu l-a afectat deloc. Totuşi, urmează o perioadă grea pentru Înalt Prea Sfinţia Sa.

Marţi, medicii şi reprezentanţii Mitropoliei au confirmat că starea Înalt Prea Sfintitului este gravă, dar stabilă hemodinamic. Bartolomeu Anania a fost intubat şi i se administrează sedative. Dacă în următoarele două zile starea lui se va îmbunătăţii ar putea fi detubat şi ar putea fi dus acasă, la Mitropolia Cluj, aşa cum şi-a dorit încă de la revenirea în ţară. Pe tot parcursul zilei, la aici la Clinica de Chirurgie 1 din Cluj-Napoca, unde este internat, au venit mai mulţi preoţi şi călugăriţe care s-au rugat împreună pentru sănătatea lui. Bartolomeu Anania a revenit în tară luni noapte cu un avion sanitar.

 


Bartolomeu Anania a fost aşteptat la aeroport de un echipaj Smurd, complet pregătit pentru a-l îngriji, şi de un sobor de preoţi, în frunte cu episcopul vicar al mitropoliei Clujului. Înalt prea sfinţitul a fost supravegheat de doi medici austrieci pe tot parcursul zborului. Preoţii şi medicii care se îngrijesc de Bartolomeu Anania speră ca el să să poată fi detubat întro zi sau două.

×
Subiecte în articol: mitropolitul Clujului
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close