Antena 3 CNN Actualitate Starea părintelui Arsenie Papacioc este stabilă

Starea părintelui Arsenie Papacioc este stabilă

Starea părintelui Arsenie Papacioc este stabilă
16 Feb 2011   •   23:30

Părintele Arsenie Papacioc rămâne internat la Spitalul Judeţean Constanţa. E atent supravegheat de doctorii urologi şi cardiologi. Medicii sunt însă încrezători. În ciuda celor 97 de ani, cel supranumit Patriarhul Dobrogei are un organism rezistent, care răspunde la tratament.

Arhimandritul Arsenie Papacioc duce pe umeri, la cei 97 de ani, bolile bătrâneţii. Dar medicii au veşti bune: starea părintelui Papacioc este stabilă.

“În general e o persoană sănătoasă. La vârsta pe care o are e o persoană sănătoasă”, a declarat Dan Căpăţână, directorul Spitalului Judeşean de Urgenţă Constanţa.

Între zidurile mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, locul unde părintele e duhovnic de 34 de ani, cuvintele medicilor dau speranţă.

“Ne rugăm să vină înapoi la noi. Să nu ne lase”, a spus Maica Magdalena.

 


Cele 37 de măicuţe se roagă neîncetat pentru sănătatea părintelui Papacioc. Aşa cum le-a învăţat chiar el.

“Cum spune dânsul: un suspin e o rugăciune. Şi chiar dacă nu cerem în cuvinte, Dumnezeu ştie ce ne trebuie şi să avem nădejde că ne ajută”.

Cea mai încrezătoare este măicuţa care în urmă cu trei decenii l-a adus pe părintele Papacioc în mănăstire. Ea ştie că părintele nu şi-a terminat misiunea.

“E o criză de duhovnici. Este un trăitor al vieţii bisericeşti. Nu un vorbitor, un trăitor al vieţii bisericeşti. Şi un om foarte, foarte inteligent”, a spus Maica Semfora.

Părintele Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei iar enoriaşii îl preţuiesc ca pe un sfânt în viaţă.

×
Subiecte în articol: parinte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close