Antena 3 CNN Actualitate Stareţa unei mănăstiri din Mehedinţi, acuzată că foloseşte un craniu pentru sfinţirea apei

Stareţa unei mănăstiri din Mehedinţi, acuzată că foloseşte un craniu pentru sfinţirea apei

Stareţa unei mănăstiri din Mehedinţi, acuzată că foloseşte un craniu pentru sfinţirea apei
Sursa foto: calugarita
19 Feb 2010   •   13:53

Scandal la Mănăstirea Mraconia din localitatea mehedinţeană Dubova. Maica stareţă a fost acuzată de către un preot şi de enoriaşi că foloseşte un craniu pentru sfinţirea apei. Episcopia Severinului şi Strehaei a deschis deja o anchetă în acest caz, informează Mediafax.

În plus, stareţa este acuzată şi de blasfemie, după ce s-ar fi fotografiat cu o păpuşă îmbrăcată în straie de călugăriţă, imitând felul în care maica Domnului şi Iisus sunt înfăţişaţi în icoane.

"Maica ne-a înjurat, ne-a drăcuit, ceea ce este inadmisibil, ne-a scuipat şi ne-a spus că noi dubovenii suntem nişte păcătoşi şi nu ştim să sfinţim apele şi are ea grijă să le sfinţească şi a scos capul ăsta de mort", a declarat preotul Cristian Tîrtea.

"Noi o monitorizăm cu camere video, cu aparate de fotografiat şi am văzut că după ce am plecat noi ea a scos capul de mort, l-a băgat în butoaiele cu apă şi a sfinţit apele cu acest schelet", a adăugat preotul.

Stareţa Filofteia a recunoscut o parte dintre acuzaţii. Ea susţine că, într-adevăr, a făcut poză cu păpuşa într-o zi pe care o petrecea cu prietenele sale. Despre capul de mort, însă, stareţa spune că a fost adus de preotul Târtea, pe care îl acuză că a înscenat întreaga situaţie.

Reprezentanţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei au declarat că au iniţiat o anchetă în acest caz şi că o vor monitoriza pe stareţă.

Cazul Tanacul. O tânără a murit, după ce a fost exorcizată

În urmă cu cinci ani, o tânără a murit după ce a fost supusă unei exorcizări la mânăstirea Tanacu. Irina Cornici, în vârstă de 23 de ani, a fost sechestrată într-o chilie, legată cu lanţuri şi ţinută pe o cruce timp de trei zile, fără mâncare.
În acest caz, preotul Daniel Corogeanu a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare, maica stareţă de la mănăstirea Tanacu a fost condamnată la 6 ani în spatele gratiilor şi alte 3 măicuţe au primit câte 5 ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: manastire preot
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close