Antena 3 CNN Actualitate Statele Unite vor accepta ca turiștii din străinătate să fie vaccinați cu doze mixte

Statele Unite vor accepta ca turiștii din străinătate să fie vaccinați cu doze mixte

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunțat că vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaționali, un impuls pentru călătorii din Canada și din alte locuri, relatează Reuters.

Statele Unite vor accepta ca turiștii din străinătate să fie vaccinați cu doze mixte
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Cpl. Corey Mathews
de Alin Tarnovschi    |    16 Oct 2021   •   20:20

CDC a declarat săptămâna trecută că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autoritățile de reglementare din SUA sau de către Organizația Mondială a Sănătății. "În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaștem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte țări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC.

Casa Albă a declarat vineri că noile cerințe de vaccinare pentru cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum și pentru cei ce vin cu avionul.

Aproape patru milioane de canadieni, echivalentul a 10% din populația complet vaccinată, au primit doze mixte de vaccinuri disponibile mRNA COVID-19 - incluzînd vaccinul AstraZeneca.

CDC a precizat că vaccinurile a căror utilizare a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA), precum și cele autorizate de OMS, vor fi acceptate pentru a intra în Statele Unite, inclusiv vaccinul AstraZeneca.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close