Statistică şocantă: 22 de milioane de avorturi în 50 de ani în România

de Antena3.ro    |    22 Feb 2011   •   22:31
Statistică şocantă: 22 de milioane de avorturi în 50 de ani în România Foto: libertateamea.ro

Surse din cadrul Ministerului Sănătății, citate de Daily Mail, prezintă o statistică șocantă. Din 1958 până în 2008, în România au fost înregistrate 22 de milioane de avorturi.

În condițiile în care populația României este de 21,5 milioane de oameni, în medie, în România o femeie face trei avorturi în timpul vieții, în timp ce în țările din Occident, media este de cel mult un avort.

Vasile Ghețău, profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, susține că în România acest fenomen este deosebit de grav, fiind mult mai frecvent decât în alte țări europene.

Sursele citate susțin că cifra ar putea fi și mai mare decât cea oficială, deoarece în timpul regimului ceaușist foarte multe femei au apelat la clinici ilegale sau au folosit metode ”de casă” pentru a opri sarcina.

Una dintre principalele cauze pentru acest fenomen este politica dusă în perioada regimului comunist, când Nicolae Ceaușescu a interzis folosirea oricăror metode de contracepție, dorind să stimuleze creșterea natalității în România.

Parteneri
x close