Antena 3 CNN Actualitate Statuia regelui Carol I din Piaţa Revoluţiei, vandalizată de 1 Decembrie

Statuia regelui Carol I din Piaţa Revoluţiei, vandalizată de 1 Decembrie

Statuia regelui Carol I din Piaţa Revoluţiei, vandalizată de 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
01 Dec 2010   •   15:09

De Ziua României, statuia care îl reprezintă pe Regele Carol I, amplasată în Piaţa Revoluţiei, a fost vandalizată. Persoane necunoscute au scris, cu vopsea roşie, mai multe texte pe soclul statuii. Statuia, opera sculptorului Florin Codre, a fost urcată pe soclul la începutul lunii noiembrie şi urmează să fie inaungurată. Este în întregime din bronz şi are o înălţime de 13 metri.

Muncitorii care lucrează la amplasarea statuii au văzut textele scrise pe soclu. Pe partea frontală a soclului era scris, cu vopsea rosie, "Cinste lui", iar pe o altă latură un mesaj pentru primarul Capitalei, căruia i se cerea demisia pentru că lucrările la Stadionul Naţional nu au fost finalizate. Şi cei care au venit să depună flori la statuia lui Regelui Carol I sunt nemulţumiţi pentru că lucrările nu s-au finalizat încă.

Arhitecţii susţin că, într-o săptămâna, lucrările vor fi terminate. Statuia care îl înfăţişează pe Regele Carol I este opera sculptorului Florin Codre şi a fost urcată pe soclu la începutul lunii noiembrie. Este în întregime din bronz şi are o înălţime de 13 metri. Statuia reproduce modelul celei create în 1939, la iniţiativa Regelui Carol al II lea.

 

×
Subiecte în articol: statuie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close