Antena 3 CNN Actualitate Ştefan Băişanu după excluderea din ALDE: Voi face plângere pe numele lui Tăriceanu. E o mare dezamăgire pentru mine

Ştefan Băişanu după excluderea din ALDE: Voi face plângere pe numele lui Tăriceanu. E o mare dezamăgire pentru mine

Ştefan Băişanu după excluderea din ALDE: Voi face plângere pe numele lui Tăriceanu. E o mare dezamăgire pentru mine
Sursa foto: Foto: Facebook
13 Sep 2019   •   18:46

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, informează un comunicat al ALDE. 
 

Ștefan Băișanu, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru portofoliul de ministru pentru Relația cu Parlamentul susține că va face o plângere penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, după decizia de a-l exclude din partid.

"Vreau să vă spun că momentul trăit astăzi este unul inedit în inepţia lui. Am înţeles pe surse că al nostru preşedinte a chemat ceva lideri la o discuţie informală la partid privitor la ce se va întâmpla. Evident, nu am fost chemat nici eu, nici membrii ALDE cu drept de vot în biroul politic. Au fost chemaţi doar câţiva lideri aleşi pe sprânceană de Chiţoiu şi Tăriceanu. Discuţia a fost nestatutară, dar evident că fiecare membru ALDE se poate întâlni cu altul când vrea în afara statutului.

Când au observat că au un număr suficient de mare de oameni au transformat întâlnirea într-un BEX. Trebuie să scoatem în evidenţă că asta nu se poate face de pe un minut pe altul. Orice delegaţie permanentă trebuie să îndeplinească nişte criterii şi anume să fie chemată cu zece zile înainte de data la care se stabileşte.

Ea este ilegală, pentru că orice membru de partid exclus trebuie chemat la judecată. Omul ăla are dreptul să se apere. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Au fost chemaţi doar apropiaţii lui Tăriceanu.

Eu, în nume personal, am discutat deja cu avocatul meu, i-am pus la dispoziţiei statutul, actele, i-am explicat ce şi cum s-a întâmplat, şi evident îmi voi căuta dreptatea în justiţie, pentru că se pare că partidul este pe persoană fizică, a lui Tăriceanu şi Chiţoiu. În ceea ce priveşte atitudinea şi actele total dezechilibrate care afectează imaginea şi statutul meu, voi face plângere penală atât domnului Călin Popescu Tăriceanu, cât şi domnului Chiţoiu şi altor colegi care au decis lucrul ăsta

Garantez că dreptatea va fi de partea statutului, iar noi suntem oameni care l-am respectat. Pentru mine este o mare dezamăgire, odată că a trădat partidul pe care l-a înființat, partidul pentru care am muncit și noi. Tăriceanu nu mai aparține nici lui.", a declarat Ştefan Băişanu la Antena 3. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close