Antena 3 CNN Actualitate Știai? Cât câștigă un asistent maternal în România

Știai? Cât câștigă un asistent maternal în România

Sistemul de asistență maternală din România are nevoie disperată de angajaţi. Lipsesc 3.300, în condiitile în care de anul viitor se vor închide toate orfelinatele.

Știai? Cât câștigă un asistent maternal în România
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Ian 2020   •   17:49

În România sunt 11.400 de asistenţi maternali, care au în grijă aproape 18.000 de copii.

“Nu ai un program fix. Eşti mama şi sâmbăta şi duminică, şi de Paşti şi de Crăciun. În schimb sunt o sumedenie de avantaje. De ce? Lucrezi acasă, îţi faci propriul program, poţi să-ţi creşti copilul personal, este un loc de muncă sigur şi stabil”, a spus Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, pentru stirileprotv.ro.

Cei care doresc să devină asistenţi maternali trebuie să facă dovadă că sunt sănătoşi, au spaţiu decent acasă dar mai ales experienţa în creşterea copiilor sau în îngrijirea altor persoane. Apoi, trebuie să facă un curs de pregătire cu specialişti din sistem, după care primesc o acreditare valabilă 3 ani.

Un asistent maternal câştigă, în medie, 2.400 lei pe lună. La salariu se adaugă 600 de lei alocaţia de plasament a copilului, care creşte cu 50 la sută dacă este vorba despre un copil cu nevoi speciale, plus 300 de lei alocaţia de stat.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close